Lippukuntamme

Noljakan Niemenkiertäjät ry on vuonna 1989 perustettu joensuulainen yhteislippukunta. Lippukunta toimii Noljakan ja Marjalan alueella, mutta jäsenistä tulee myös Kydön ja Onttolan alueilta. Lippukunnan kokoontumispaikkoja ovat Noljakan kirkon partiokolo sekä Marjalan seurakuntatalo. Viime vuosina lippukunta on järjestänyt leirejä ja retkiä seurakunnan omistamalla Murikan majalla Ahvenisella Enossa.

Noljakan Niemenkiertäjien taustayhteisönä toimii Joensuun evankelis-luterilainen seurakunta. Se tarkoittaa lippukunnan ja seurakunnan välistä yhteistyötä, johon kuuluu muun muuassa seurakunnan lippukunnalle antama toiminta-avustus ja mahdollisuus käyttää seurakunnan tiloja, yhdessä järjestettävät partiomessut ja muut tapahtumat sekä kalustolainat puolin ja toisin. Lippukunnan ja seurakunnan välisestä yhteistyöstä huolimatta partiotoiminta on avointa kaikille vakaumuksesta riippumatta.

Noljakan Niemenkiertäjissä on tällä hetkellä noin 80 jäsentä. Lippukunta on paikallisyhdistys Joensuun Partiolaiset ry:n, piirijärjestö Järvi-Suomen Partiolaisten sekä keskusjärjestö Suomen Partiolaisten jäsen.

Noljakan Niemenkiertäjät järjestää vuosittain kesäleirin kesäkuussa ja syysretken syys- tai lokakuussa. Muita lippukunnan järjestämiä tapahtumia ovat partiomessut partioviikolla huhtikuussa ja itsenäisyyspäivänä sekä syyskauden toiminnan päättävä puurojuhla joulukuussa. Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous pidetään helmikuussa ja syyskokous syys- tai lokakuussa.

Lippukunnan johtajisto kokoustaa tarvittaessa. Lippukunnan johtajat ilmoittavat jäsenilleen ja heidän huoltajilleen sähköpostilla, paperilla tai muulla tavalla lippukunnan tapahtumista.